here we are in this big old empty room

Hade bara enlektion idag: Religion. Dumt nog hade jag fakiskt en bra känsla för religionen i början, men de dumheterna har faktiskt gått över nu! Var på dv igår och tog tag i mitt "lodjur" lodjuret... Förklaring till uttrycket: Jag började på ett lodjur för ungefär 2½ år sedan, och kom ungefär en tredjedel när den helt plötsligt bara fick stå. Sedan stod den där månad efter månad och väntade på mig, och folk började undra varför jag inte målade på den. Så... Uttrycket "lodjur" är i våra kretsar något som man aldrig blir klar med.




Jag kom hem från skolan vid 12:50 ungefär och lade mig i sängen och kände mig helt nedslagen och deppig. Kom sedan på att jag borde göra något åt det så jag bestämde mig för att göra en kaka! Skulle bli en banankaka, men när Maria väl börjat med en kaka brukar det bli något helt annat än vad hon först börjat med. Det blev en "kaffe-kanel-choklad-kaka" Som, trots de många konstiga, osammanhängande ingredienserna, är god!

Jag har nu också suttit ett tag och målat på en gammal tavla, som inte blev alls som jag tänkt mig, fast nästan bättre... Det är en sådan tavla som jag faktiskt satt och ångrade varje penseldrag på först för att jag tyckte att jag slösade färg... Haha! Nu när den väl är klar tycker jag om den.



Ett försök till något vettigt... Det funkar väl? :) Nu väntar jag ivrigt på mat och pojkvän. Det luktar så underbart kryddigt från köket, så jag ser fram emot ikväll. Popcorn, pojkvän, true talent och förhoppningsvis no worries för en stund. Ha det bra ungdomar!

Korelius

useful, dreadful

Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Har fått ganska mycket gjort idag, men ändå inte alls så mycket som jag skulle vilja. Jag har tränat på historialäxan, gjort klart svenskaläxan och spelat lite gitarr och sjungit lite. kollat igenom mina låtar inför jazzcaféet. Det är hemskt att säga det, men jag tyckte om jazz innan jag fick dehär låtarna. De är de tråkigaste låtarna jag någonsin hört! Men sen får man inte klaga på låtarna heller, så n ihar inte läst dedär... Jag hade tänkt att få ritande gjort, men jag vet inte om jag orkar det ikväll, utan får göra det i morgon istället tror jag.. :) Ni får ha det så bra, och får nöja er med en bild jag gjorde förra veckan. Ha det så bra, och kom ihåg: det är måndag i morgon. Ny vecka, nya tag!

Korelius


Lyskvällen

... Jag tror lampan håller på att lägga av. Ironiskt va? :)
Åkte till Jimmy igår efter skolan, som slutar väldigt tidigt för mig på fredagar. ca 10 har jag för mig. När jag kom in låg detta på hans skrivbord! Hans mamma var tydligen skyldig mig pengar...! ;)



Vi var även in på apoteket och fixade pennicillin och stackarn, och tog en varsin glass på Sibylla.

Mamma fyller 49 idag så vi har varit i stugan på middag, och så god den var! Min mor är den bästa, speciellt när det gäller matlagning och att göra ca 1000 saker samtidigt och ändå gå och lägga sig relativt tidigt på kvällarna! (utom när hon är ute och dansar eller fastnar vid facebook... Haha!) Nu sitter vi och tittar på Steve Vai på dvd. Och till er som inte vet vem han är:




Jimmy äter TOM & JERRYkex och doppar dem i jordgubbssaft... lite nostalgi faktiskt, för vem gjorde inte det när man var liten? Fast jag doppade mest mariekex eller brago.. Mums! Kvällen fortsätter och i morgon ska jag till mitt första revy-rep, vilket jag är sjukt pepp inför! :) God natt på er och ha en underbar lyskväll!

Korelius

Pojkvännen



Älskar honom! <3

skola

wow, snacka om att man blir trött av skolan! Tredje dagen nu och jag vill bara lägga mig ochh sova! Jag har tränat ganska mycket på låtar tills jag och min pojkvän ska uppträda om 1½ månad, och målat lite. Här är lite bilder för att summera de gångna dagarna ;)



Sibyllas Pepper cheese bacon meal för 72 kr. Bästa hamburgaren någonsin för er som gillar riktigt stark mat! Enligt mig har Sibylla de bästa hamburgarna helt klart!

Mer eller mindre gjort klart hyllorna också! Ni ska få veta vad jag ska ha dem till senare i veckan ;) Var på Dv med Kaspar som varje måndag och torsdag.



Klev upp och gjorde nudlar på morgonen så jag hade att äta där på Dv. Mums! :)
Vi har fått två nya lärare... Mycket intressanta figurer månste jag säga! Historia och Religion kanske kan bli roligt ändå...? Jag ska äta middag och kanske försöka måla något nu innan Jimmy kommer hit ikväll. Då blir det True Talent!! Ha en bra kväll

//Korelius

baby seasons change

Hej igen, jag sitter nu här med datorn i knät efter att ha kollat på "preacious". Riktigt bra film som handlar om en 16årig tjej som blir våldtagen av sin pappa och misshandlad av sin mamma, och hur hon tar sig ur skiten. Kort sagt. Har äntligen tagit itu med min utväxtrand i håret och blekt om det. Nu ska allt hår bli blont så småning om, så det är mer orange i underhåret nu.. Haha!



Vad har jag gjort de närmaste dagarna då? Jaa.. Jag har varit och snickrat lite, ni får se arbetet i morgon kväll troligen. Sen har jag handlat inför skolan som börjar i morgon. Fina böcker!



Nog för att de är fina, men de hade ingen riktig bricka där framme, så jag har tagit mig friheten att göra egna lappar till dem där man skriver ämnen etc.. Jag har gjort 2 hittills, och såhär ser de ut:



Jag har även gjort naglar.. Pysslat till max de senaste dagarna jag! ;)



Om ni vill veta hur man gör kan ni bara fråga, så kan jag lägga ut en liten toturial. Var även på filmkväll hos Gustav, en i klassen och vi kollade på "hipp hipp hora" och "shaun of the dead". Shaun of the dead är verkligen bra! Parodi av dawn of the dead, och riktigt rolig. En av mina favoritfilmer faktiskt.

Vad återstår idag då.. Jag ska städa huset innan föräldrarna kommer hem, och sen ska jag väl jobba vidare på böckerna och tänka lite.. Ni får ha det så bra, och så skriver jag om ett tag igen!

Korelius

kanske lite varmt?

Idag har jag varit hos kiropraktorn Per på ACTIVE, ett gym här i stan. Han trycte lite och kände lite på ryggen och nacken och sedan började han knäcka allt till rätta. Det är så skönt, känns nästan inget alls, men det låter förjävligt! Som att hela ryggen ska gå av nästan haha. Det resulterade i alla fall i att jag ska dit igen och att jag ska fixa min hållning. Då kommer min huvudvärk och yrsel också försvinna, bra va?
Och jag som trodde att det tråkiga vädret skulle hålla i sig, så jag tog inte med mig några kortbyxor eller bikini till Jimmy. Idag, bara för det, så blev det stekhett innan jag hann komma in i stan. Då hade jag två tröjor plus min skinnjacka på mig! Tur att man har väskor hela tiden. Vi har handlat lite till helgen och ätit tacos till middag. Nu sitter jag mest här och drar ut tiden medans han sitter och pillar på sin mobil som vanligt... ;)
Pontus kommer antagligen hit sen, så jag vet inte vad som händer ikväll riktigt. Kanske blir lite kort, eller något annat spel... Kanske film. Troligen kommer de sitta framför youtube och kolla p musikvideor med europe, kiss och andra rockband... Otroligt vad roligt det låter, eller hur? :) Jaja, jag ska börja äta lite naturgodis och hoppas på att jag får lite mer energi och slutar vara så grinig, ha en bra kväll allesammans!
Btw, förlåt för dåligt med bilder, lovar att jag ska bli bättre!
Korelius

packa väskan

Jag har haft några mer eller mindre dåliga dagar, det beror inte på människorna jag har varit med, och inte på någon dålig mat eller liknande, utan bara på mig. Tror jag håller på och få något sammanbrott eller något. Känner mig lättirriterad, trött och allmänt tjurig. Jag varnar er som känner mig redan nu: Gör er inte oense med mig idag eller ca 2 dagar framåt, jag blir ilsken.

Nu har jag klagat av mig i alla fall, så jag kan ju berätta lite om vad som händer utanför mitt skruvade huvud också. ;)
Igår kollade jag och Kaspar på Batman begins och Batman the dark knight. Vet inte vad jag ska säga om filmerna riktigt. De var bra men jag är seg i huvudet rejält nu, så jag fattade inte så mycket.. En sak som jag fattade idag var att den Heath Ledger, som dog vid premiären, "jokern"... Är samma Heath Ledger som jag har älskat i filmer som "en riddares historia" och "tio orsaker att hata dig". R.i.p Heath ):

Kaspar har precis gått hem, och jag ska börja packa, kanske ta en dusch och få bort gammalt smink från typ halva mitt ansikte så jag inte ser ut som en plågad ande när jag hämtas upp för att åka till Jimmy. I morgon ska jag till kiropraktorn och knäcka ut min rygg. Nåväl. Gotta get going! ;)

Korelius

vilken kapten..

Klev upp klockan 8 i morse för att vinna ett vad mot Kaspar. Vilket jag gjorde! Det gick ut på att komma först till Dv och betala avgiften för dehär läsåret. Vilket jag gjorde. ;)
Kaspar är skyldig mig en coca cola, och nu sitter vi hemma hos mig och kollar på bröllop och jäkelskap, sedan blir det Batman. Vi gick och åt lunch på kpc (kebab pizza city) och sedan på willys för att Kaspar behövde köpa godis. Alltså: 4 st dubbeljapp.
Vi köpte glass också.



Hello kitty till honom och en twister till mig. VARFÖR hello kitty!? xD
Själv då... vilken kapten? ;D



Ja... Jag HADE en fin pose, men Kaspar är seg på att knäppa kort och jag såg en jag kände och var tvungen å vinka xD
Nu ska jag fortsätta med tvtittandet. Slappat! Och tröttsamt tyvärr. önskar jag var piggare. Nåväl, god natt!

Korelius

Grillkväll!

Fint väder och fint folk, blir oftast bra ;)

Vi blev 14 pers, och det var så lugnt och trevligt som en grillning kunde bli, och det slutade bra också. ;)



Grillmästarn Wictor, tillsammans med mig då förståss!



Sofia avnjuter lite chips sådär efter salladen hennes...!



Johannes pratar som vanligt om olämpliga saker. Han är trevlig han! :)



Och slutligen en bild på den, som vanligt, fotoskygge Josef..



Det var inte fler än 5 stycken som faktiskt grillade, vilket iofs faktiskt passade vår lilla grill perfekt! Det var mysigt och lite småkallt in mot kvällen, men vi esteter klagar inte ;) Tyvärr finns det inga kort på Jimmy, eftersom han hjälpe till med pommes frittesen i köket, och jag med grillen ute, och alla bilder jag lyckades ta på honom blev suddiga... Min man har lite svårt att sitta still! Vi gick ner en snabbis till strömmingsleken och gick ett varv där också, och mötte upp Pontus som följde mig och Jimmy hem lite senare. Skön sen natts-promenad hem, och sedan 2 avsnitt Beck. Trevligt trevligt!

Nu på dagen har vi städat undan det sista, kollat på en till Beck-film och nu väntar jag på att mamma ska hämta pizzan. Mums! Senare ikväll kanske det blir någon film, och i morgon blir det säsongsstart på drömverkstan i stan! Och jag har ett vad mot en viss Kaspar att vinna... ;)

Korelius

81,72

Vaknade sent idag, så har inte hunnit äta någon frukt än. Jag och Jimmy tog dock en cykeltur på en halvtimme nu vid 15:30 och avslutade med att köpa nya frukter! Pink lady-äpplen in my <3! (köpte också bananer och mandariner) Jag har faktiskt inte så mycket att berätta om idag än, eftersom jag knappt har hunnit gjort något än... Haha! Solen skiner, så vi tar cyklarna till Pontus efter middagen och fortsätter spela L.A Noire. Känns som att vi är inne på slutklämmen nu. ;)

Ni får ha en bra middag och fortsatt kväll allesammans!

Korelius


tick tack

Klev upp tidigt (halv 9) i morse för att åka in till tandläkaren. Hade, lite smått oväntat, inga hål alls och det såg så fint ut så! Däremot höll jag på att få "en ny pojkvän" som Jimmy så fint kallade honom när jag berättade min historia. Jag mötte en man på ca 30 år som började prata med mig lite spontant när jag kom ut från tandläkaren. Han bestämde sig för att följa med mig in och handla... Frågade vart jag bodde, vilken buss man tar dit, om jag hade storebröder etc. När jag nämnde att jag hade pojkvän redan så var han inte väntsam med att fråga om han kunde få mitt nummer... Hehe snabbt svar om att mamma inte låter mig ge nummret till främlingar och sen mer eller mindre smög jag ifrån honom på biblioteket, annars hade han troligen gått med mig till bussen! Kom hem till Jimmy igen ganska snabbt i alla fall även fast jag råkade kliva av bussen en eller två stationer tidigare...

Funderar också på att köpa en klocka. När jag tycker att jag har råd förståss! Vad tycker ni? :)


Jag måste springa iväg nu, för min pojkvän har ett "nu, nu"-schema för tillfället, så det är dusch, sen Pontus som gäller! Hej så länge!

Korelius

kallt bad

När jag och Jimmy klev upp idag var jag fast besluten att vi skulle till stenö för att bada och sen skulle jag kunna hälsa på Lollo lite, som sommarjobbar där. ;)
Det var ganska så kallt i vattnet och det blåste väldigt mycket, och så fort vi började cykla ditåt försvann även solen!

cyklade till Stenö med Jimmy och Pontus

Vi har kommit hem och fått i oss middag och även köpt hem lite naturgodis till våran nya satsning för att bli nyttiga! Jag har även köpt pink lady-äpplen, som är mina favoritäpplen.. Nom nom vad gott! Vi ska iväg till Pontus igen snart och spela LA Noire och kanske se någon film ikväll. I morgon blir det tandläkaren... Jipppi.

Ni får ha det så bra i alla fall!

Korelius


shopping och stugan, lite annat

I förrgår åkte jag som sagt till Birsta City i Sundsvall med min vän Sofia, Mamma och min brors flickvän Maria. Vi var faktiskt först in, bokstavligt talat, i varuhuset! Mamma ville ju komma i tid... Mer än så kan man nog inte komma i tid faktiskt! Jag har tyvärr inte några bilder på själva shoppandet för är man trött men ändå uppslukad av att handla så glömmer man att knäppa kort..! Bevis på hur trött jag var:

Ja, sådär lagomt slö i blicken då... ;) Tröjan jag har på mig är förresten ett av inköpen den dagen!
Vi hade jättetrevligt, åt asiatisk lunch och sov så skönt på hemresan!
Här är resten av inköpen(bättre bilder kommer senare):

Första bilden:
Trikå, H&M - 99 kr
Andra bilden, Från vänster.. Mer eller mindre:
Shorts, cubus - 99 kr (299)
trosor, cubus - 3 par för 140 kr
Lóreal paris SUBLIME BRONZE, H&M - 169 kr
g2b GLUED hårspray, H&M - 69:50 kr
Tigertröja, Ginatricot - 99 kr
BEATLEStröja, H&M - 149 kr
Baslinne, H&M - 49:50 kr
Tights lack med nät utåt, JC - 249 kr

Köpte också en fotlänk på accent för 40 kr :) Resten av kvällen spenderades i soffan halvsovandes! 

Igår Så hann jag inte speciellt mycket mer än att kliva upp och gå in i duschen förens min bror kom och sa att jag skulle förlja med till stugan för att äta middag. Det var tråkigt väder så man kunde inte sola alls, och Rickard hjälpte mamma med hennes nya iphone, vilket tog ungefär 2-3 timmar. Min kära mor är tyvärr inte så teknisk!

Senare samma kväll var vi på "grillkväll" även då de som åt fick steka maten när det började regna. Det var jättemysigt och roligt att träffa folk från klassen igen :)

Idag var det bara att dra sig upp ur sängen och skynda ner på stan efter att Jimmy kommit på att jag läst fel på busstiderna... Hehe.. Skapade mig rejält skoskav på vägen och vi missade bussen därifrån i alla fall. Väl sittandes på busshållsplatsen blev jag så less att jag slängde skorna i en papperskorg och resten av resan till Sandarne gjordes barfota. Folk kollade lite konstigt på mig där jag gick med min nyinhandlade frukost (subwaymackor <3) i en påse barfota och svettades med en big-ass väska över axeln xD

Som tur är har jag ett par gamla ingådda skor här hos pojkvännen redan, så jag klarar mig :) Nu ska jag dra gitarren ifrån honom och ringa Pontus, så ska vi se om vi hittar på något ikväll! Ha en bra dag alla, och sup med måtta!

Korelius


Birsta förberedelser

Håller på och fixar mig inför dagens resa till Birsta city i Sundsvall. Sofia står och funderar om hon har borstat tänderna och vart hennes ringar är... Min flokiga vän Sofia, så är det bara ;)
Snabb bild på hur jag ser ut:

Troligen så kommer en hatt också på... Nu ska vi åka, ha det bra allesammans!

Korelius

I know wich way you run

Försov mig i morse... Darn. Jag som för en gångs skull skulle någonstans (som btw var klockan 14:00)... Och så går jag och försover mig! Skynda in i duschen, skynda å torka håret, sminka och försöka göra något åt mitt tråkiga livlösa hår... Sen iväg till bussen. Se på fan att jag kom 20 minuter tidigt till stan så jag var tvungen att sitta på en parkbänk och vänta ut tiden. Förberedd på allt som man är, så drog jag upp ritblocket och satte igång och ritade.

Hem till väntande pojkvän och glassa i solen. Riktigt skönt! Efter maten så gick vi iväg och spelade tennis ett tag, köpte glass som belöning för att vi rört på oss självmant. ;)
Och gällande igår... Det blev inte så mycket ritande efter inlägget. Det kom lite oväntade hinder...

Han hoppade upp, lade sig och började leka med min penna. Det katten har fått någon sjuk dille på mina pennor. Tur att jag har dem i en ask, annars hade de legat över hela golvet någon morgon! Jag bakade lite istället! :)

Det är helt enkelt en sockerkaka med massa rödvinbär. För er som undrar, så gjorde jag inte sockerkakan först och hällde över bären utan blandade ner dem i smeten innan gräddning. Jag serverade den med vaniljgrädde och det blev riktigt gott! Min bror, hans flickvän och hennes kompis hade varit här och plockat hallon så de kom in och åt nybakat! :)

Jag ska göra ett nytt försök att rita nu och fortsätta titta på spiderman på tv med Jimmy. (Han vill att jag ska sluta kalla honom pojkvännen ;))

Korelius

Brodern på besök.

Min bror Rickard kom förbi idag när jag var ute och solade/ritade på altanen och undrade om vi skulle hitta på något när hans flickvän var på stenö så vi tänkte att vi kunde spela tennis. Vi tog bilen och åkte till tennisbanan, men märkte tyvärr att det redan var upptaget, så lite trumpna på vägen hem så bjöd han mig på glass i alla fall! :) Efter inte mer än en timme hemma så stack han ut huvet till altanen och frågade om jag ville med och spela minigolf istället!

spelade minigolf med Rickard och hans vän Dan en riktigt solig och fin dag!


Vi hade jätteroligt och jag var faktiskt duktigare än vad jag trodde! Rickard fick 41 poäng, jag 45 och Dan 40.

Efter golfen så åkte jag och Rickard hem till hans pappa där Maria redan var pågång med maten: En riktigt god bulgur-sallad! De frågade om jag ville äta och man tackar ju självklart inte nej till sån god mat! tyvärr så lade mobilen av så jag kunde inte knäppa kort på den... Nu ska jag i alla fall ut och sola lite till och kanske spela lite gitarr. Vi får se om jag blir klar med min lilla teckning så jag kan lägga upp den här :)
Passa på och njut av sommarvärmen alla!

Korelius

Stugan och promenad

Åka hem från pojkvännen vid tretiden idag och det blev mellanstopp i stugan. Skönt med lite sol en stund och riktigt skönt att vara med mor och far en stund faktiskt! Har knappt träffat dem på 2 veckor. Jag, min bror och hans flickvän låg ett tag på bryggan, sen blev det hallonpaj och ett härligt samtal med Sofia, som ska följa med till Birsta på torsdag och shoppa lite! Skönt att vara med henne en gång bara en dag sådär. :)


Mor och jag åkte och handlade innan vi åkte hem. OCH jag har faktiskt övningskört idag! Gick klart bättre än förra gången måste jag säga! Sedan blev det tacos och en liten prommis med prommisvännen Lollo som envisas att gå till väldigt jobbiga ställen... Ungefär som upp på östra berget. Detta är lollo på scenen. Vi satt och pratade en bra stund innan vi märkte att det blev kallt och gick hem igen.

Fick en riktigt vårdande massage av min mor när jag kom in. Det knakade och knäckte, men nu känns det mycket bättre i hela ryggen! Jag ska avsluta kvällen med att göra ett nytt halvhjärtat försök att titta på prinsessan och grodan innan jag somnar. Har känt mig otroligt trött hela dagen. God natt folket!

Korelius

RSS 2.0